Hot topic in de politiek: De uitgaven van de Vlaamse overheid aan consultancy

In het Vlaams Parlement is er commotie over de uitgaven van de Vlaamse overheid aan consultancy. Er verschijnen verschillende bedragen in de media, die fors uiteenlopen. Dat komt omdat het niet duidelijk is welke kosten tellen als consultancy en welke niet. De media gebruiken in de berichtgeving verschillende termen: consultancy, uitbestedingen, adviesverlening, e.a. 

Sommige van de genoemde bedragen gaan over kosten voor adviesverlening, wat wij zien als (klassieke) consultancy. In andere gevallen impliceren de bedragen ook kosten voor diensten die de Vlaamse overheid uitbesteedt, wat wij ‘outsourcing’ noemen. Dat gaat niet alleen over diensten die met het beleid te maken hebben, maar bijvoorbeeld ook over de poetsfirma of de catering. Terwijl het parlement er verder over discussieert, geven wij alvast graag meer uitleg over wat wij onder de twee begrippen verstaan.  

Consultancy 

Een term die opdook in de discussie was ‘consultancy stricto sensu’: ‘het inhuren van extra kennis of een second opinion’, wat wij zien als klassieke consultancy. Het is dus adviesverlening vanuit een bepaalde expertise. Bij iCredit benaderen we dat concept een beetje anders. Wanneer een bedrijf bij ons aanklopt, maken wij een grondige analyse van de situatie. We sporen problemen op en gaan op zoek naar doeltreffende oplossingen, die we vervolgens implementeren op de werkvloer. Onze finance consultants doen dus meer dan alleen richtlijnen geven vanaf de zijlijn. Ze nemen de functie tijdelijk in handen en ontfermen zich over het operationele luik. De consultants vervoegen een finance-afdeling voor een bepaalde periode en gaan dan ook daar op kantoor zitten. Ze blijven wel op onze payroll staan. Zo kan uw organisatie bijvoorbeeld een zieke medewerker vervangen, pieken in de werkdruk verlagen, of het team versterken in afwachting van een vaste aanwerving. Kortom, een tijdelijke oplossing voor een acuut probleem.  

Outsourcing 

Outsourcing of uitbesteden betekent dat je als bedrijf een ander bedrijf inschakelt om een dienst over te nemen. Een simpel voorbeeld daarvan is poetsbedrijven die het kantoor van een ander bedrijf proper houden. Het gaat hier dus om dienstverlening. iCredit biedt ook zo’n dienst aan onder de naam CREDIRE. De focus ligt daarbij specifiek op kredietmanagement: onze credit controllers behandelen het debiteurenbeheer van andere bedrijven van A tot Z. Het gaat om een samenwerking op lange(re) termijn. CREDIRE ontfermt zich volledig over het debiteurenbeheer van de klant en werkt niet met tijdelijke consultants. De medewerkers zijn verbonden aan CREDIRE en zitten in de iCredit-kantoren.

Wat zijn de voordelen van outsourcing? Allereerst is uw debiteurenbeheer in goede handen. Onze ervaren teamleden beschikken over de juiste vaardigheden en expertise om uw debiteurenbeheer te stroomlijnen en te optimaliseren.  

Door uw debiteurenbeheer uit te besteden, krijgt u de kans om u te concentreren op uw corebusiness. Door gebruik te maken van onze outsourcingdiensten, kunt u kostbare tijd en middelen besparen die u kunt besteden aan wat echt belangrijk is: de groei van uw bedrijf.

Met CREDIRE als uw outsourcingpartner geniet u van continuïteit. Wij nemen heel wat zorgen uw finance-afdeling over. U heeft immers geen last meer van problemen met uitval van personeel. Wij zorgen ervoor dat uw debiteurenbeheer altijd ongestoord doorgaat. 

Met CREDIRE powered by iCredit kan u op uw beide oren slapen. Terwijl u zich concentreert op uw kernactiviteiten, optimaliseren wij uw credit management, minimaliseren we risico’s en stroomlijnen we uw financiële processen. Het resultaat? Meer efficiëntie, betere financiële prestaties en gemoedsrust.

Uw credit management naar een hoger niveau tillen?